Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2009

Διήμερο Α΄ Βοηθειών
Την Τετάρτη και την Πέμπτη 28 - 29 Ιανουαρίου 2009, διοργανώθηκε στο σχολείο μας διήμερο Α Βοηθειών σε συνεργασία με το παράρτημα Λάρισας του Ε. Ε. Σ. και του τμήματος Αγωγής Υγείας της Α΄/ βάθμιας εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, με πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου.
Τη διημερίδα παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου. Η υπεύθυνη για την ενημέρωση στις πρώτες βοήθειες ήταν η κ. Γιώτσα Χριστίνα εθελόντρια του Ε. Ε. Σ. Η κ. Γιώτσα ενημέρωσε και ανέλυσε διεξοδικά τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι απλοί πολίτες να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε πλήθος περιπτώσεων, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη μέχρι να έρθουν οι επαγγελματίες διασώστες.
Τα μαθήματα ήταν θεωρητικά αλλά και πρακτικά και συμπεριλάμβαναν όλες τις περιπτώσεις παροχής πρώτων βοηθειών.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτησαν από την κ. Γιώτσα να επαναληφθούν τα μαθήματα, έτσι ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη οικιότητα σχετικά με τα τόσο σημαντικά αυτά μαθήματα ζωής.
Η υπεύθυνη του Ε. Ε. Σ. απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών και υποσχέθηκε ότι η συνεργασία με το σχολείο θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
Ο διευθυντής του σχολείου, κλείνοντας τη διημερίδα ευχαρίστησε, μέσω της κυρίας Γιώτσα, το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας για τη βοήθειά του στη διεξαγωγή του σεμιναρίου αλλά και για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογα μαθήματα Α΄ Βοηθειών παρακολούθησαν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.