ΙΔΡΥΣΗ

Η ίδρυση της δανειστικής βιλιοθήκης του σχολείου


     Η δανειστική βιβλιοθήκη  «ΑΛΚΗ ΖΕΗ – ΖΩΡΣ  ΣΑΡΗ»,  λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια. Ιδρύθηκε το έτος 1990 και το σχ. έτος 2004-05 , όταν εγκαινιάστηκε το νέο διδακτήριο για το 23ο Δημοτικό Σχολείο, απέκτησε έναν άνετο χώρο στο νέο διδακτήριο.
    Αποτελεί έναν θεματοφύλακα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς γιατί λειτουργεί,
  •  ως πρότυπη δανειστική βιβλιοθήκη με τίτλο «ΑΛΚΗ ΖΕΗ – ΖΩΡΣ  ΣΑΡΗ» και διαθέτει μια παρακαταθήκη βιβλίων τα οποία ξεπερνούν τα 1.300,
  • ως μουσείο σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας, όπου εκτίθενται σπάνια προσωπικά αντικείμενα συγγραφέων και
  • ως δανειστική βιβλιοθήκη, από το έτος 2009-10, με βιβλία της παιδικής κυπριακής λογοτεχνίας.
      Πρωτεργάτης και ιδρυτής της δανειστικής βιβλιοθήκης υπήρξε ο εκπαιδευτικός, κ. Αργυρίδης Μιχάλης, ο οποίος μέχρι τη στιγμή που συνταξιοδοτήθηκε αναλάμβανε τη λειτουργία της βιβλιοθήκης.     
  Ο κ. Αργυρίδης αγάπησε τη λογοτεχνία, ήταν και είναι εξοικειωμένος με τα λογοτεχνικά κείμενα και πολύ καλά ενημερωμένος πάνα σε θέματα της λογοτεχνίας. Θα ήταν παράλειψη να μη τονίσουμε την αγάπη που έδειξε ο κ. Αργυρίδης για τη βιβλιοθήκη και για πολλά χρόνια με αμείωτο ενδιαφέρον και ιδιαίτερο ζήλο πρόσφερε τις υπηρεσίες του για τη εύρυθμη λειτουργία της. 
   Το 2005 ο κ. Αργυρίδης βραβεύτηκε από την τότε υπουργό Παιδείας την κ. Γιαννάκου και από τότε η βιβλιοθήκη του σχολείου ονομάστηκε σε πρότυπη βιβλιοθήκη, διότι ήταν απόφαση της υπουργού να λειτουργήσει ως πρότυπη βιβλιοθήκη στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος. 
   Επίσης ο κ. Αργυρίδης βραβεύτηκε από το Διεθνές Βιογραφικό Κέντρο (IBC) του Κέμπριτζ, με το διεθνές βραβείο «ΠΛΑΤΩΝ», 2009.