ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017 - 2018

Η ΣΤ΄ τάξη στην Αθήνα

Την Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018, η έκτη τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Aκρόπολης στην Αθήνα! Ήταν μια πολύ όμορφη επίσκεψη! Τα παιδιά είδαν από κοντά όλα αυτά για τα οποία άκουγαν στην ιστορία για πολλά χρόνια. Ο εξαιρετικός ξεναγός μας, με πολύ υπομονή, μας έδειξε την πολιτιστική τους κληρονομιά.Η εκδρομή μας συνεχίστηκε με μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Πρωτεύουσας με το τρενάκι.


Στο τέλος, τα παιδιά  ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βουλής όπου είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν μια συνεδρίαση.

Η A΄ τάξη στο Λαογραφικό Μουσείο Γόννων


Tη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, oι μαθητές της Α’ τάξης του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με τις δασκάλες μας, επισκεφθήκαμε το «Λαογραφικό Μουσείο Γόννων».Εκεί ο ακούραστος δημιουργός του κ. Βασίλης Καραβιδές μας ξενάγησε στο χώρο και μας εξήγησε τη χρήση των παραδοσιακών εργαλείων και αντικειμένων που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι τα παλαιότερα χρόνια.
Στους Γόννους επισκεφθήκαμε ακόμα το Συνεταιρισμό Γυναικών «Αντιγονίδες», όπου γευτήκαμε τις νόστιμες πίτες και τα κουλουράκια τους. Μάθαμε πώς φτιάχνουν γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, τραχανά και χυλοπίτες με παραδοσιακό τρόπο και αγνά υλικά.

Τέλος παίξαμε στην όμορφη πλατεία του χωριού!


Η Β΄ τάξη στην Ελάτεια


Την Τετάρτη 14/3/2018 οι μαθητές τη Β΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής της οικογένειας Συρμακέζη στην Ελάτεια Λάρισας. Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Πελαγία Μανωλά, Στέλλα Δαλανίκα και Χρήστος Ζαχαριάδης.


Η ξενάγηση τους στον μουσειακό  χώρο με τα αυθεντικά εργαλεία του παρελθόντος συνεπήρε  τους μικρούς μαθητές. 
Ενθουσιάστηκαν με ό,τι είδαν και άκουσαν, αλλά αυτό που τους εντυπωσίασε ήταν η συμμετοχή τους στο ζύμωμα του ψωμιού και το ψήσιμο που ακολούθησε στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο. 


Έφαγαν το πιο γλυκό… ψωμί και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους αξέχαστες εμπειρίες ζωής.
Η ΣΤ΄ τάξη στο Νυμφαίο

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 23ου Δημοτικού Σχολείου, στις 2 Νοεμβρίου,  πήγαμε μια υπέροχη εκδρομή στο Νυμφαίο της Φλώρινας.


Η διαδρομή ήταν απολαυστική και ενδιαφέρουσα. Περάσαμε μέσα από την Ελασσόνα και ανεβήκαμε προς την Κοζάνη. Οι στροφές πολλές αλλά και η θέα υπέροχη.
Στη διαδρομή σταματήσαμε στην εκπληκτική τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, για να ξεκουραστούμε, αλλά και να θαυμάσουμε την υπέροχη γέφυρα που τη διασχίζει.
Η Γέφυρα της λίμνης του Πολυφύτου ή αλλιώς Υψηλή Γέφυρα Σερβίων -Νεράιδας είναι μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες στην Ελλάδα με μήκος 1.372 μέτρα. Το θέαμα έκοβε την ανάσα!!!


Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας, διασχίσαμε την περιοχή των ορυχείων  λιγνίτη, όπου διαπιστώσαμε πόσο επιβαρύνει την ατμόσφαιρα η καύση του και καταλάβαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. Ταυτόχρονα  όμως μάθαμε ότι το 70% της ηλεκτρικής  ενέργειας  που χρειαζόμαστε παράγεται εκεί.
Μετά από μία ώρα φτάσαμε στον τελικό μας προορισμό.
Το πανέμορφο Νυμφαίο με τα παραδοσιακά του σπίτια μας υποδέχτηκε με τα χρώματα του φθινοπώρου. Περπατήσαμε ως το καταφύγιο της αρκούδας.  Είδαμε τα  αξιολάτρευτα  αυτά ζώα σε ένα περιβάλλον  που θα μπορούσε να είναι  και ο τόπος κατοικίας τους αν ήταν ελεύθερα.Γεμάτοι από εμπειρίες  πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το σχολείο μας, αφού σταματήσαμε για λίγο να θαυμάσουμε τη νυχτερινή όψη της υπέροχης γέφυρας Πολυφύτου. 


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 -2017


Η Γ΄ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΔΙΜΗΝΙ

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου μας επισκέφθηκαν τον νεολιθικό οικισμό Διμηνίου που βρίσκεται σε λόφο, σε απόσταση 5 χλμ. από τον Βόλο. Από τον οικισμό αυτό προέρχονται οι περισσότερες πληροφορίες των αρχαιολόγων για την οικονομική οργάνωση των νεολιθικών κοινοτήτων. 
Η Γ΄ ΤΑΞΗ 
ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

     Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν στις 25 Ιανουαρίου το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εμπνεόμαστε από την παράδοση και κάνουμε τέχνη». Αφού άκουσαν μια ενδιαφέρουσα εισήγηση για τις συνήθειες και τις παραδόσεις του τόπου μας, έφτιαξαν με διασκεδαστικό τρόπο τα δικά τους ψηφιδωτά από πηλό.
Η ΣΤ΄ ΤΑΞΗ 
ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ


Δελφοί- Αράχωβα   6/10/16

Οι αναμνήσεις μιας εκδρομής…


Σηκωθήκαμε πολύ πρωί,
για να πάμε εκδρομή.
Ήταν σκοτεινά πολύ
και το λεωφορείο είχε φώτα πορτοκαλί.
Το μέρος που πήγαμε εκδρομή
ονομάζεται Δελφοί.
Πρώτος μας σταθμός
ήταν ο χώρος ο αρχαιολογικός.
Ανεβήκαμε μια ανηφόρα πολύ κουραστική,
γιατί ήταν το στάδιο πάνω εκεί.
Αφού τελειώσαμε τις ξεναγήσεις στους Δελφούς,
στην Αράχωβα ήταν ο νους.
Πριν πάμε στην Αράχωβα,
επισκεφτήκαμε για τελευταία φορά την Κασταλία πηγή
και δροσιστήκαμε πολύ.
Ο Άγιος Γεώργιος, που πήγαμε μετά, ήταν ψηλά
και γι΄ αυτό ανεβήκαμε 264 σκαλιά.
Ήμασταν κουρασμένοι πολύ
και γι΄ αυτό είπαμε : θέλουμε φαΐ!
Έτσι τέλειωσε η εκδρομή

και γίναμε πολύ χοντροί!

  ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015 -2016


H E΄ ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Σήμερα στις 6.00 το πρωί
ξεκινήσαμε για τη Θεσσαλονίκη.
Την ξαδέρφη παίξαμε στη διαδρομή.
Είδαμε πολλά εκεί
και μας άρεσαν πολύ.
Της Παναγίας της Δεξιάς τα σκαλιά ανεβήκαμε
και στον Άγιο Δημήτριο μετά κατευθυνθήκαμε.
Του Γαλέριου την καμάρα επισκεφτήκαμε
και εκεί ξεναγηθήκαμε.
Στο πλανητάριο φτάσαμε
και αερόστατα πετάξαμε.
Από του Λευκού πύργου την κορυφή
είδαμε τη θάλασσα τη γαλανή.

Παναγιώτα, Ελένη, Κατερίνα, Αντώνης
  Ξυπνήσαμε στις 6.00
Πριν καλά καλά να φέξει.
Στο λεωφορείο μπήκαμε
Και στο πλανητάριο πήγαμε.
Τους πλανήτες είδαμε
Και για τα τσιγάρα είπαμε.
Στον λευκό πύργο πήγαμε
Και από ψηλά την πόλη είδαμε.
Στην Παναγία δεξιά πήγαμε
Και τον γρίφο λύσαμε.
Στην αψίδα του θηριάμβου φτάσαμε
Και από κάτω περάσαμε.
Στην ροτόντα φτάσαμε
και τα ψηφιδωτά θαυμάσαμε.
Τέλος σε ένα γυράδικο πήγαμε
Και έναν ολόκληρο γύρω καταβροχθίσαμε.

Βασιλική, Έλενα, Ναταλία, Γιώργος, Σοφία

Σήμερα πήγαμε εκδρομή
Και γελάσαμε πολύ.
Το πλανητάριο επισκεφτήκαμε
και τους όμορφους πλανήτες είδαμε.
Στον λευκό πύργο ανεβήκαμε
και τη θέα είδαμε.
Την όμορφη θάλασσα απολαύσαμε
και τα νόστιμα παγωτά δοκιμάσαμε.

Επισκεφτήκαμε επίσης τον ναό της Παναγίας δεξιάς
και τις εικόνες προσκυνήσαμε μονομιάς.
Κάτω από την αψίδα του Γαλέριου σταθήκαμε
και φωτογραφίες βγήκαμε.
Τον Αη Δημήτρη επισκεφτήκαμε
και μας άρεσε πολύ,
γιατί ήταν μια εκκλησία θαυματουργή.
Ξεχάσαμε, όμως, να σας πούμε την ονομασία της εκδρομής μας.
Θεσσαλονίκη τη λένε και γι΄ αυτήν πολλά ξέρουμε…


Χαρά, Αγάπη, Νίκος, Νικόλας
Η Β'  ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ...
Περισσότερες εικόνες και πληροφορίες στις παρακάτω ιστοσελίδες:Η Γ΄ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΛΑΣ

Την Τετάρτη 13.04.2016 εξήντα (60) μαθητές της Γ΄ τάξης  του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς: Τσιλιάκου Φιλιώ, Κουλιούμπα Ερμιόνη, Νανούλη Ναπολεάνα και Τσικρίκα Δημήτριο  επισκέφτηκαν την προστατευόμενη περιοχή του υγροτόπου της Κάρλας.                         
Το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης περιλάμβανε παρατήρηση άγριας ζωής (ορνιθοπαρατήρηση) από σημείο πλησίον της εισόδου της τάφρου 2Τ προς τον ταμιευτήρα της Κάρλας. Με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού παρακολούθησης (κιάλια, τηλεσκόπια) και την καθοδήγηση στελεχών του Φορέα Διαχείρισης, οι μαθητές χωριζόμενοι σε ομάδες, αναγνώρισαν τα είδη πουλιών βάση των μορφολογικών χαρακτηριστικών τους (μέγεθος, σχήμα, χρώμα, σχήμα ράμφους, μήκος ποδιών) και συμπλήρωσαν τις παρατηρήσεις τους σε φύλλα παρατήρησης πουλιών από το εκπαιδευτικό υλικό «Ανακαλύπτοντας τη φύση της λίμνης Κάρλας και του Μαυροβουνίου» του Φ.Δ.                                                                 Παράλληλα ενημερώθηκαν για την οικολογική, κοινωνική και οικονομική αξία του υγροτόπου πριν την αποξήρανσή του αλλά και την αναγκαιότητα του έργου επανασύστασης της λίμνης.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και προωθητικών υλικών που αφορούσαν σε κονκάρδες φέροντας το λογότυπο και την επωνυμία της προστατευόμενης περιοχής Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου.


Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας. Είδαν τα εκθέματα του Μουσείου και ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο για τον ιδιόμορφο, σχεδόν πρωτόγονο, τρόπο ζωής των παρακάρλιων κατοίκων στην υγρή αγκαλιά της Βοιβηϊδας, αλλά και τον θάνατο του βάλτου, την αποξήρανση της λίμνης, τη ζωή στα παρακάρλια χωριά και τον αγώνα των αγροτών για απόκτησης γης. 

Η Β΄ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΕΙΑ

http://www.mtl.org.gr/Η Ε΄ τάξη στο οχυρό Ρούπελ και τη λίμνη ΚερκίνηΤα ταλέντα μας!

Σήμερα πήγαμε εκδρομή
και ξυπνήσαμε πολύ πρωί.
Τα μέρη που θα πηγαίναμε ήταν μακριά,
αλλά εμείς ταξιδεύαμε με πολλή  χαρά.
Πρώτο μέρος ήταν του Ρούπελ τα οχυρά,
που ήταν σκαμμένα στα βαθιά.
Αφού το ενυδρείο είχαμε δει
και τα ψάρια είχαμε επισκεφτεί
στη λίμνη Κερκίνη φτάσαμε
και τηλεσκόπιο πιάσαμε.
Είδαμε πολλά πουλιά
να κολυμπάνε στα βαθιά νερά.
Στην επιστροφή παιχνίδια παίξαμε πολλά.
Και με ψάρια και πουλιά περάσαμε πολύ καλά.

Τα ταλέντα: Χαρά Αραμπατζή
Σοφία Ευθυμιάδη

Παναγιώτα Αγγελακοπούλου


Μερικοί σχετικοί και ενδιαφέροντες σύνδεσμοι :ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 -2015ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Α΄τάξη του σχολείου μας τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 μοίρασε αγάπη, χαμόγελα και χαρά σε ανθρώπους που αυτές τις γιορτινές μέρες το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Τα παιδιά, λοιπόν, με τις δασκάλες τους κ. Πάππου Ευαγγελία και Κύρου  Ελένη και τη μουσικό του σχολείου κ. Πατσιά Μαριλένα επισκέφτηκαν την Παιδιατρική Κλινική του Π.Ν.Λ. και το Γηροκομείο Λάρισας τραγουδώντας τα κάλαντα και άλλες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Τα παιδιά του Νοσοκομείου με τους γονείς τους αλλά και όλο το προσωπικό, γιατροί και νοσηλευτές, υποδέχτηκαν τους μικρούς μαθητές με αγάπη και ενθουσιασμό. Ανταλλάξανε ευχές για καλή χρονιά γεμάτη υγεία και παιδικά χαμόγελα και μοιράσανε ζαχαρωτές λιχουδιές, ρούχα, παραμύθια και παιχνίδια στους μικρούς ασθενείς.

Στο Γηροκομείο, το προσωπικό αλλά και οι γέροντες χάρηκαν πολύ με τις μελωδίες, τις ευχές κα τις φατσούλες των παιδιών και τους ζήτησαν να ξαναπάνε με την πρώτη ευκαιρία να παρουσιάσουν ό,τι άλλο ετοιμάσουν.

Τα παιδιά μοιράσανε καραμέλες (που τους αρέσουν πολύ!) και πολλά άλλα εδέσματα, ανταλλάξανε ευχές και πρόσφεραν πολλά χαμόγελα.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς που στήριξαν αμέριστα αυτή μας την επίσκεψη προσφέροντας ρούχα, παιχνίδια, λιχουδιές και άλλα εδέσματα.

Ευχαριστούμε, επίσης, τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας για την κάλυψη των εξόδων της μετακίνησης. 


   

Ευχόμαστε σε όλους

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

με ΥΓΕΙΑ και ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!!


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου
   

 

 


Στις 21 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των μαθητών του σχολείου μας.
Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης με τη βοήθεια των δασκάλων τους Νικολακούλη Γεώργιο, Κατσαρού Γεωργία, Τζάρτα Αχιλλέα, Κύρου Ελένη και Ζέστα Νίκη παρουσίασαν σκετσάκια, θεατρικά και ποιήματα, μεταφέροντάς εικόνες και συναισθήματα Χριστουγέννων.
Στην όμορφη αυτή ατμόσφαιρα συνέβαλε και η μουσικός του σχολείου μας, κ. Σδρόλια Αμαλία με τη συμμετοχή των παιδιών της χορωδίας μας.
Στο τέλος της γιορτής επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Αϊ – Βασίλης και μοίρασε δωράκια σε όλα τα παιδάκια.
Καλή χρονιά σε όλους! Με υγεία και ευτυχία!


Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ στο 23ο Δημοτικό Σχολείο

Με επιτυχία υλοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ στο 23ο Δημ. Σχολείο Λάρισας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012.
Γλυκίσματα , ποτά, χριστουγεννιάτικα στολίδια και διάφορες κατασκευές γέμισαν τους πάγκους για να προσφέρουν ξεχωριστές γεύσεις και πολλά χριστουγεννιάτικα μηνύματα.
Μαθητές του σχολείου με τα μουσικά τους όργανα και η χορωδία του σχολείου με την καθοδήγηση της μουσικού  του σχολείου,  κ. Σδρόλια Αμαλία, υποδέχθηκαν τους καλεσμένους με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Στη συνέχεια εμφανίστηκε το μουσικό σύνολο, " Ο ΗΧΟΣ ΩΣ ΕΧΕΙ" , το οποίο  έπαιξε αξιόλογα μουσικά κομμάτια.
Η εκδήλωση έκλεισε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια που παρουσίασε η χορωδία της παραδοσιακής μουσικής του δήμου Κιλελέρ.
Οι μαθητές του σχολείου , ο Σύλλογος διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Σχολική γιορτή για τους ήρωες του 1940 
Την Παρασκευή 26/10/2012 τα παιδιά της Γ’ τάξης παρουσίασαν μια όμορφη γιορτούλα, τιμώντας έτσι τους ήρωες του 1940.
Αναφέρθηκαν στο χρονικό της ημέρας και ζωντάνεψαν τα γεγονότα των ημερών εκείνων μέσα από σκετς, ηχητικά και ποιήματα. Η χορωδία του σχολείου μας τραγούδησε επετειακά τραγούδια με τη βοήθεια της μουσικού κ. Αμαλίας Σδρόλια.
Μικροί και μεγάλοι που παρακολούθησαν την όμορφη γιορτή θαύμασαν τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.
Οι υπεύθυνες δασκάλες: κ. Οικονόμου Ευγενία, κ. Τσιλιάκου Φιλιώ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣΕπίσκεψη στο χώρο του αεροδρομίου από τους μαθητές της Ε΄τάξης


Φέτος η πόλη της Λάρισας γιόρταζε μια ιδιαίτερη γιορτή. Το 2012 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια παρουσίας του αεροδρομίου στην πόλη. Με τη ευκαιρία του εορτασμού της Σύναξης των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, των προστατών της , διοργανώθηκαν στην πόλη πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Η Πέμπτη τάξη του σχολείου μας με τις υπεύθυνες δασκάλες κ. Ανθή Νικολούλη, κ. Πάππου Ευαγγελία, κ. Κουλιούμπα Ερμιόνη και κ. Δήμητρα  Γκουντούμα επισκέφτηκαν το χώρο του αεροδρομίου όπου γνώρισαν από κοντά τον εξοπλισμό των αεροσκαφών, είδαν στιγμιότυπα από τη καθημερινότητα και τις δράσεις της αεροπορίας, εντυπωσιάστηκαν από την πολυπλοκότητα των μαχητικών αεροσκαφών και ξεσηκώθηκαν από την επίδειξη πτήσης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Επίσης θαύμασαν τα έργα συμμαθητών τους από άλλα σχολεία της πόλης που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Αεροπλανάκια στη πόλη».

Επίσκεψη των μαθητών της Ε΄ τάξης στη λίμνη Κερκίνη και το ενυδρείο της Βυρώνειας

 

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 η Ε’ τάξη του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οι υδροβιότοποι στην Ελλάδα» επισκέφθηκε τη λίμνη Κερκίνη και το ενυδρείο της Βυρώνειας.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν από μέλη του φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Στη συνέχεια παρατήρησαν τα είδη που ζουν στη συγκεκριμένη περιοχή όπως επίσης και τα νεροβούβαλα τα οποία εκτρέφονται εκεί. Στο ενυδρείο της Βυρώνειας εντυπωσιάστηκαν από την ποικιλία των αμφίβιων και ερπετών που παρατήρησαν και που έπιασαν στα χέρια τους.
Επειδή η επίσκεψη συνέπεσε με τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, μια επίσκεψη στα οχυρά του Ρούπελ έφερε τους μαθητές κοντά στα γεγονότα της εποχής εκείνης. Τα παιδιά επέστρεψαν πιο πλούσια σε εντυπώσεις, γνώσεις και εθνική υπερηφάνεια.Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη Βουλή των Ελλήνων


Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, η Έκτη τάξη του σχολείου μας πήγε στην Αθήνα.
Τα παιδιά επισκέφτηκαν το μουσείο της Ακρόπολης όπου ενθουσιαστήκαν από τα εκθέματα και προβληματίστηκαν για τις επιπτώσεις της μόλυνσης του περιβάλλοντος σα μάρμαρα και τα; Αγάλματα της ακρόπολης. 
Η βόλτα με το τρενάκι στο ιστορικό κέντρο ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία . Tα παιδιά μπόρεσαν να δουν τα σημαντικά κτήρια που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Διασκέδασαν και έμαθαν για την ιστορία της πρωτεύουσας.
Η επίσκεψη στη Βουλή ήταν  κάτι που εντυπωσίασε τα παιδιά. Είδαν από κοντά την αίθουσα συνεδριάσεων. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτηρίου και τελικά είδαν την έκθεση που υπήρχε για τον Χαρίλαο Τρικούπη.
Ήταν μια εκδρομή που χάρισε στα παιδιά γνώσεις, εμπειρίες και διασκέδαση.


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2008-2010

 

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008


Επίσκεψη στη μάγισσα Πουφ Πουφ


Τη Δευτέρα στις 19 Μαΐου, οι Α΄ και Β΄ τάξεις του σχολείου οργάνωσαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο χώρο του αρχαίου θεάτρου Λάρισας, για να παρακολουθήσουν την παράσταση του Δημοτικού Κουκλοθιάσου «ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ». Ένα όμορφο παραμυθόδραμα με τίτλο «Η μάγισσα ΠΟΥΦ – ΠΟΥΦ» που έκανε τους μικρούς μαθητές να παρακολουθούν την παράσταση με αμείωτο ενδιαφέρον. Εκτός από τον ψυχαγωγικό της χαρακτήρα, η παράσταση προσπάθησε να προβληματίσει τους μαθητές – αυριανούς καταναλωτές και έδωσε το μήνυμα ότι ο πλανήτης Γη υποφέρει από την ανθρώπινη συμπεριφορά. Γι’ αυτό και είχε ζητηθεί από όλους, να έχουν μαζί τους μια εφημερίδα ή ένα τενεκεδένιο κουτάκι αναψυκτικού ώστε να το δώσουν για ανακύκλωση. Μέσα από την πλοκή του έργου φάνηκαν τα περιβαλλοντικά προβλήματα (υπερθέρμανση της γης, λιώσιμο των πάγων, ατμοσφαιρική ρύπανση, είδη υπό εξαφάνιση κ.λ.π.)Την παράσταση «έκλεψαν» η μουσική και οι κούκλες, οι οποίες ήταν εντυπωσιακές, ιδιαίτερα η μάγισσα και η νεράιδα. Στο τέλος οι μαθητές κατασκεύασαν μια κούκλα με υλικά που διέθεσε ο θίασος.

Φυσικές διαδρομές - Μονοπάτια

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης και της Β1 τάξης του σχολείου μας, στα πλάισια του περιβαλλοντικού προγράμ-ματος "Φυσικές διαδρομές – Μονοπάτια", την Πέμπτη 21 του Μάη περπάτησαν στο περιβαλλοντικό μονοπάτι Μελίβοια – Άνω Σωτηρίτσα, μια διαδρομή 3,5 χιλιόμετρα.
Η διαδρομή ήταν φανταστική. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη ΜΑΝΑ ΦΥΣΗ. Είδαν τη βλάστηση, κατέγραψαν τα είδη των φυτών που ευδοκιμούν εκεί, απόλαυσαν τη μυρωδιά των λουλουδιών και άκουσαν το κελάρυσμα του ποταμού. Συγκέντρωσαν λουλούδια και κλαδάκια και έκαναν ζωγραφική. Μέτρησαν τα χρόνια ενός γεροπλάτανου. Θαύμασαν τις ξύλινες γέφυρες του μονοπατιού. Τραγούδησαν στο δρόμο τους εξερευνητές Χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Ο δάσκαλος κ. Μπελιάς Αντώνης μας μίλησε για την ιστορία του χωριού, για τον ήρωα Φιλοκτήτη καθώς και για την τοποθεσία «Ο βράχος του παπά».
Το πιο φανταστικό όμως ήταν ο καταρράκτης. Κατεβήκαμε κάτω και είδαμε αυτό το υπέροχο θέαμα και ακούσαμε τη βοή του.
Τέλος επιστρέψαμε στην Άνω Σωτηρίτσα όπου απολαύσαμε τα υπέροχα σουβλάκια.
Να ευχαριστήσουμε θερμά το δάσκαλο του σχολείου μας κ Μπελιά Αντώνη για την υποδοχή και την ξενάγηση στο μονοπάτι.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί:
Σουλιώτη Στέλλα
Κουτσιμανή Αθανασία
Μπελιάς Αντώνης
Γκόλσος Αθανάσιος
Μητράκας Απόστολος
0 σχόλια