ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η ιστορία του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

   Το 23ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας συστεγαζόταν με το 12ο Δημ. Σχολείο Λάρισας στο κτήριο του 12ου Δημ. Σχολείου στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου Λάρισας.
    Το καινούριο διδακτήριο του 23ου Δημ. Σχολείου εγκαινιάστηκε το σχ. έτος 2004-05 και λειτούργησε ως 6/θέσιο. Η ραγδαία αύξηση του μαθητικού πληθυσμού, όμως, το ανάγκασε πολύ γρήγορα να λειτουργήσει ως 12/θέσιο με αποτέλεσμα να προκύψουν τεράστια προβλήματα κτηριακών αναγκών.
   Η κατασκευή των επιπλέον αιθουσών διδασκαλίας αποτέλεσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της συνοικίας, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και βεβαίως και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου.

   Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας δημοπράτησε την προσθήκη πέντε αιθουσών τον Ιανουάριο του 2009. Οι εργασίες κατασκευής έτρεξαν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και το έργο παραδόθηκε στις αρχές του Σεμπτέμβρη του ιδίου έτους. Έτσι με την έναρξη του σχ. έτους 2009-10 οι καινούριες αίθουσες  χρησιμοποιήθηκαν από τους μαθητές και έλυσαν το πρόβλημα των κτηριακών αναγκών. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για τον εξοπλισμό των αιθουσών βοήθησε και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων.
   Το σχ. έτος 2011-12 στο σχολείο φοιτούν 268 μαθητές και μαθήτριες και λειτουργεί ως 12/θέσιο. Συστεγάζεται με το 23ο και 52ο Νηπιαγωγείο Λάρισας. Το διδακτήριο του 23ου Δημ. Σχολείου Λάρισας διαθέτει 12 αίθουσες διδασκαλίας, πρότυπη δανειστική βιβλιοθήκη με τίτλο: "Πρότυπη Δανειστική Βιβλιοθήκη Άλκη Ζέη - Ζωρζ Σαρή", αίθουσα Η/Υ, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εστιατόριο - τραπεζαρία, αίθουσα μουσικής, αίθουσα ολοήμερου τμήματος και κλειστό γυμναστήριο.