Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΘΕΣ

ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΘΕΣ

 

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή,1922-2022, οι μαθητές της έκτης τάξης,  με τη καθοδήγηση της δασκάλας εικαστικών  κυρίας Μαρίας Πανταζή, κατέγραψαν αρχικά τις πιο σημαντικές για εκείνους λέξεις-αξίες στην έως τώρα  ζωή τους. Αξίες που δε χάνονται στο χρόνο, δε διαφέρουν από πολιτισμό σε πολιτισμό, από εποχή σε εποχή. Χάνονται μόνο όταν υπερισχύει το Εγώ.

Λέξεις όπως η οικογένεια, η γιαγιά, η μητέρα, η χαρά, η ανακούφιση, η κατανόηση, η αγάπη, η υγεία, η φιλία, η φύση και η βοήθεια.

Έχοντας οδηγό τις λέξεις αυτές, αναζήτησαν πίνακες ζωγράφων διαφόρων εποχών και κινημάτων και τους αναπαρίστησαν. Στη συνέχεια έψαξαν στο παρελθόν της οικογένειάς τους, δημιουργώντας το δικό τους γενεαλογικό δέντρο. Επηρρεασμένοι από τον Αndy Warhol και το κίνημα της Pop Art μεταμορφώθηκαν στα πρόσωπα του πριν και μετά την καταστροφή.

Παράλληλα με την επιμέλεια της δασκάλας μουσικής κυρίας Κωνσταντίνας Κουκολίτσου, δημιούργησαν το δικό τους σε στίχους τραγούδι “ Μια νέα σελίδα” και μουσική της ιδίας.


 

 





















 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: