Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ενημέρωση για τα κρούσματα και τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους

 

Αγαπητοί γονείς ,

      διανύουμε μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο λόγω των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid 19 στο σχολείο μας. Με βάση τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα τα τμήματα δεν κλείνουν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά με τον εντοπισμό ενός κρούσματος. Οι γονείς των μαθητών ενημερώνονται άμεσα, όταν οι μαθητές αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, προκειμένου να προβούν στους απαραίτητους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (rapid test ή self test). Ο έλεγχος αυτός διαφοροποιείται, ανάλογα με την ημέρα εμφάνισης του κρούσματος. Η ενημέρωση στην περίπτωση αυτή θα γίνεται από τον διευθυντή του σχολείου ή από τον εκπαιδευτικό του τμήματος.

      Για όσους μαθητές δεν ανήκουν στις στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος δεν υπάρχει άμεση ενημέρωση και εξακολουθούν να έρχονται στο σχολείο, ακολουθώντας τον προβλεπόμενο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο με δύο self test την εβδομάδα. Σημειώνεται ότι το πρώτο self test πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα βράδυ και επιδεικνύεται την Τρίτη το πρωί στο σχολείο και το δεύτερο self test κάθε Πέμπτη βράδυ και επιδεικνύεται την Παρασκευή το πρωί στο σχολείο.

      Το αποτέλεσμα του κάθε τεστ καταχωρείται και εκτυπώνεται. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, που θα πρέπει να αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα, υπάρχει η δυνατότητα να εκτυπωθεί από το σχολείο το έντυπο της Σχολικής Κάρτας για COVID 19 του Μαθητή και να συμπληρωθεί χειρόγραφα από τον γονέα. Η χειρόγραφη δήλωση του αποτελέσματος δε μας απαλλάσσει από την καταχώρηση του αποτελέσματος στο σύστημα και για θέμα εγκυρότητας στο πάνω μέρος του εγγράφου γράφουμε και τον κωδικό της κάρτας που μας παρουσιάζει το σύστημα. Ελάχιστες περιπτώσεις στέλνουν το αποτέλεσμα στο email του σχολείου σε μορφή pdf. Στην περίπτωση αυτή θα μας διευκολύνατε ιδιαίτερα αν γράφατε στο μήνυμα το ονοματεπώνυμο του μαθητή, την τάξη και το τμήμα.

      Είναι υποχρέωση όλων μας να τηρούμε με μεγάλη σχολαστικότητα τα μέτρα πρόληψης μέσα και έξω από το σχολείο. Σε περίπτωση που το παιδί σας παρουσιάσει συμπτώματα συμβατά με τον covid 19, επικοινωνήστε αμέσως με τον παιδίατρό σας και κάνετε άμεσα το τεστ. Σε περίπτωση που το τεστ σε  μαθητή/τρια βγει θετικό ενημερώστε άμεσα το σχολείο.

      Σας γνωστοποιούμε, ακόμη, ότι έγινε σχολαστική απολύμανση σε όλους τους χώρους του διδακτηρίου (δημοτικό και νηπιαγωγεία) εσωτερικούς και εξωτερικούς από εξειδικευμένο συνεργείο. Η απολύμανση έγινε το Σάββατο 18.09.21 και επαναλήφθηκε και την Τετάρτη 22.09.2021.

      Ας μην ξεχνούμε ότι το θέμα της υγείας είναι τόσο ατομική όσο συλλογική και  ευθύνη. 

Επαγρύπνηση, ψυχραιμία , υπομονή και δύναμη σε όλους!    

Δεν υπάρχουν σχόλια: