Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2021-22

 

 Ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-22 στο 23ο Δημ. Σχολείο Λάρισας θα γίνει  τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:30, στην αυλή του σχολείου με τις παρακάτω επισημάνσεις:

  Στην προσπάθεια πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού  Covid – 19  επισημαίνουμε την ανάγκη εφαρμογής των κανόνων και των μέτρων προστασίας από μαθητές,  γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

    Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις

μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα την (Κυριακή 12/09/2021). Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο, δηλαδή την Τετάρτη 15/09/2021 ώστε να έχουν τη βεβαίωση οι μαθητές κατά την προσέλευσή τους την Πέμπτη 16/09/2021.

 

Η προσέλευση των μαθητών θα αρχίζει στις 09:15 με τον παρακάτω τρόπο:

·         Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης θα εισέρχονται από την κεντρική είσοδο, οι μαθητές της Γ΄ και  Δ΄ τάξης από την είσοδο που είναι δίπλα στο κιόσκι (από την οδό Σμόλικα) και οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης από την είσοδο που είναι δίπλα στο γήπεδο του βόλεϊ (από την οδό Γ. Ιωάννου). Κατά την προσέλευση επιτρέπεται  η είσοδος μόνο στους  μαθητές του σχολείου. Όλοι οι μαθητές θα έχουν μαζί τους υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα και τη βεβαίωση του αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου.

Οι γονείς παραμένουν έξω από την αυλή του σχολείου τόσο κατά την προσέλευση των μαθητών όσο και κατά την αποχώρησή τους.

·         Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Τάξης θα εισέλθουν στον αύλειο χώρο (χώρος γηπέδου μπάσκετ) με τη συνοδεία ενός μόνο γονέα ή κηδεμόνα. Ο/Η μαθητής/τρια θα βρίσκεται υπό την επιτήρηση του/της  συνοδού και θα τηρούνται απαρέγκλιτα οι προβλεπόμενες αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του αγιασμού. Με το πέρας της τελετής του αγιασμού θα αποχωρήσουν οι μαθητές της Α΄ Τάξης και οι συνοδοί.

·         Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄  τάξεων θα προσέλθουν στην αυλή του  σχολείου, όπως περιγράφεται παραπάνω και θα οδηγηθούν στα τμήματά τους σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπεύθυνων εκπαιδευτικών. (Οι μαθητές θα φέρουν υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου).

·         Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης θα εισέλθουν στον αύλειο χώρο (γήπεδο βόλεϊ ) όπως περιγράφεται παραπάνω και θα παραμείνουν στον ίδιο χώρο σε όλη τη διάρκεια της τελετής του αγιασμού. (Οι μαθητές θα φέρουν υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου).

 

·         Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί κάθε τμήμα χωριστά για να ευχηθεί και να φωτίσει τους μαθητές των λοιπών τάξεων. Με το πέρας αυτής της διαδικασίας ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός θα συνοδεύσει τους μαθητές στην έξοδο. 

·         Με την ολοκλήρωση του αγιασμού θα αποχωρήσουν όλοι οι μαθητές  του σχολείου. Για όσους μαθητές συνοδεύονται,  η παραλαβή από τους γονείς θα γίνει από τα ίδια σημεία απ΄όπου έγινε και η προσέλευσή τους.

·         Η μετακίνηση των μαθητών από την περιοχή της Τούμπας  στο σχολείο και το αντίστροφο, για την ημέρα  του αγιασμού θα γίνει ως εξής:

09:00 Αναχώρηση από την αφετηρία της περιοχής της Τούμπας.

10:00 (περίπου) Αναχώρηση από το Σχολείο για την επιστροφή των μαθητών.

Στη διάρκεια της μετακίνησης με το Αστικό λεωφορείο η  χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές.


        ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

        Από την Τρίτη 14/9 η προσέλευση όλων των μαθητών και μαθητριών θα γίνεται από τις 8.00 έως και τις 8.15 με τον τρόπο που έχει περιγραφεί παραπάνω και  πάντα με τη χρήση προστατευτικής μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τις οδηγίες.

    Όλα τα τμήματα του σχολείου θα σχολάσουν στις 12.25.  Τα τμήματα του ολοήμερου σχολείου δε θα λειτουργήσουν. Οι γονείς θα παραμένουν έξω από την αυλή του σχολείου και θα παραλάβουν τους μαθητές από τα ίδια σημεία απ΄ όπου έγινε και η προσέλευση των μαθητών.

        Από την Τετάρτη 15/09/2021 όλα τα τμήματα, εκτός από την Α΄ τάξη,  θα τελειώσουν το πρωινό πρόγραμμα στις 13:15΄και στη συνέχεια οι μαθητές θα παρακολουθήσουν και το ολοήμερο πρόγραμμα. Η αποχώρηση των μαθητών από το ολοήμερο θα γίνεται σταδιακά στις 15:00 ή στις 16:00 ανάλογα με την ώρα που έχουν δηλώσει οι γονείς στην αίτηση εγγραφής. Η προσέλευση των μαθητών της Α΄  τάξης θα γίνεται το πρωί κανονικά και η αποχώρησή τους για την Τετάρτη 15/09.2021 και την Πέμπτη 16/09/2021 θα γίνεται στις 12:25. Από την Παρασκευή 17/09/2021 θα ακολουθήσει και η Α΄ τάξη  κανονικά το πρόγραμμα αποχώρησης των υπόλοιπων τάξεων.

.

                                                                                 Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: