Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ 23ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ 23ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το 23ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, πρωτοπορεί εισάγοντας  στην εκπαιδευτική διαδικασία τον κινηματογράφο.
Με την πεποίθηση ότι οι νέοι πρέπει να αποκτήσουν κριτικό πνεύμα απέναντι στα  οπτικοακουστικά μέσα επικοινωνίας γενικά και ειδικότερα στον κινηματογράφο, και ότι ο κινηματογράφος είναι τέχνη με την οποία τα παιδιά πρέπει να γνωριστούν ,η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου μας κ. Βρεττοπούλου  Μάρη σε συνεργασία με τη  δασκάλα κ.  Μπασδραβάλα Χριστίνα επιχειρούν να κάνουν την γνωριμία .
 Να φέρουν κοντά στα παιδιά την μαγεία της μεγάλης οθόνης, να τα βοηθήσουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους ,να προβληματιστούν, να στέκονται κριτικά σε ότι τους προσφέρεται  και τέλος να “μαθαίνουν” με ένα διαφορετικό τρόπο από αυτό που γνώριζαν μέχρι τώρα.
Οι ταινίες που επιλέγονται κάθε φορά  παρουσιάζονται στους μαθητές αφού προηγηθεί μια μικρή εισαγωγή για το θέμα της ταινίας αλλά και για το τι θα πρέπει να προσέξουν ,τα παιδιά, κατά τη διάρκεια της προβολής.
Μετά  το τέλος της ταινίας τα παιδιά παίρνουν τα φύλλα εργασίας που έχουν ετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί και γίνεται ανάλυση της ταινίας. Ακολουθεί συζήτηση με βάση τα ερωτήματα του φύλλου εργασίας, αλλά και τις ερωτήσεις – επισημάνσεις των μαθητών.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές των Δ΄, Ε΄και Στ΄τάξεων του σχολείου. Οι προβολές πραγματοποιούνται ανά 15θήμερο εντός του σχολικού ωραρίου.
Με μεγάλη χαρά είδαμε τα παιδιά να αγκαλιάζουν αυτό το εγχείρημα και να συμμετέχουν ενεργά και με ευχαρίστηση στην όλη διαδικασία.
Η Στ΄τάξη με την βοήθεια και την εποπτεία της κ. Βρεττοπούλου ετοιμάζει και θα παρουσιάσει στο τέλος της σχολικής χρονιάς ταινίες μικρού μήκους.
 Η εξέλιξη του προγράμματος μέχρι τώρα έχει ως εξής :
·        16 Φεβρουαρίου 2012 – Παρουσίαση με χρήση Power Point : Εισαγωγή στον κινηματογράφο (Δ’,Ε΄και Στ΄τάξεις)
·        21 Φεβρουαρίου 2012 – Προβολή ταινίας για τις Ε΄και Στ΄τάξεις: “ The Circus” – Το Τσίρκο / Charlie Chaplin ( εισαγωγή στον βωβό κινηματογράφο )
·        23 Φεβρουαρίου 2012 – Προβολή ταινίας για τη Δ΄τάξη: “Hop
·        6 Μαρτίου 2012 – Προβολή ταινίας για τις Ε΄και Στ΄τάξεις – Αφιέρωμα στον ενδοσχολικό εκφοβισμό (bullying): “ The bridge to Terabithia H γέφυρα για την Τεραμπίθια”
·        8 Μαρτίου 2012 – Προβολή ταινίας για τη Δ΄τάξη: “The Chicken – Το κοτοπουλάκι” 

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα  ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ 23οΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ