Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Εγκαίνια Τμήματος Κυπριακής Παιδικής Λογοτεχνίας







Tα εγκαίνια του Τμήματος Κυπριακής Παιδικής Λογοτεχνίας πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 6 Μαίου 2010, στις 7 μ.μ., στο χώρο της Πρότυπης Δανειστικής Βιβλιοθήκης "Άλκη Ζέη - Ζωρζ Σαρή", παρουσία των Κύπριων συγγραφέων για παιδιά και εκπαιδευτικών κ.κ. Κώστα Κατσώνη και Κίκας Πουλχερίου.
Το εν λόγω τμήμα φέρει την επωνυμία "Κώστας Κατσώνης - Κίκα Πουχερίου - Μαρία Πυλιώτου".
Με την ευκαιρία των εγκαινίων , απέστειλαν συγχαρητήρια και ευχετήρια οι κ.κ. Δημήτρης Χριστόφιας, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χρυσόστομος ο Β΄, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Θέμος Θεμιστοκλέους, Πρόεδρος του Ρ.Ι.Κ., Ιωσήφ Ιωσήφ, Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα.
Το Τμήμα Κυπριακής Παιδικής Λογοτεχνίας ίδρυσε ο Μιχάλης Αργυρίδης, δάσκαλος - μελετητής της Σύγχρονης Παιδικής Λογοτεχνίας - ιδρυτής και υπεύθυνος επί 20 συνεχή χρόνια της Πρότυπης Δανειστικής Βιβλιοθήκης "Άλκη Ζέη - Ζωρζ Σαρή".
Στα πλαίσια λειτουργίας του Τμήματος Κυπριακής Παιδικής Λογοτεχνίας, δόθηκε στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης το όνομα του Κύπρου Τόκα, συγγραφέα της Κυπριακής Παιδικής Λογοτεχνίας, για να τιμηθεί η μεγάλη του προσφορά στα παιδιά.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης των εγκαινίων ήταν ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού - Νεανικού Βιβλίου (πρόεδρος Κώστας Κατσώνης) και ο Σύλλογος Κυπρίων νομού Λάρισας (πρόεδρος Αυγουστίνος Αυγουστή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: