Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Μαγικός Αυλός



Την όπερα για παιδιά "Ο Μαγικός Αυλός" του B. A. Μότσαρτ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές της Ε΄2 τάξης και των δύο τμημάτων της Στ΄ τάξης στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας . Την παράσταση ανέβασαν ο Σύλλογος Φίλων Σ.Ο.Ν.Δ.Λ. και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Ο «Μαγικός Αυλός» είναι γερμανική όπερα σε δύο πράξεις, τη μουσική έχει συνθέσει ο Β. Α. Μότσαρτ και το λιμπρέτο έγραψε ο Εμάνουελ Σικανέντερ. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 30 Σεπτεμβρίου του 1791 στην Βιέννη, υπό τη διεύθυνση του Μότσαρτ και με τον Σικανέντερ στο ρόλο του Παπαγκένο και το κεντρικό θέμα της όπερας «Μαγικός Αυλός» είναι η δύναμη της αγάπης για τον άνθρωπο.
Οι μαθητές με τη συνοδεία της ορχήστρας (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων) είδαν να ζωντανεύει ο μύθος και να ξετυλίγεται στα μάτια τους ένας ονειρικός τόπος (ίσως η αρχαία Αίγυπτος) όπου συγκρούεται το καλό με το κακό και αναδεικνύονται αξίες όπως η φιλία και η αγάπη.
Μετά το τέλος της παράστασης οι μαθητές παρέλαβαν ένα έντυπο-παιχνίδι παιδαγωγικού χαρακτήρα, με θέμα την όπερα και τον Μαγικό Αυλό, ενώ το σχολείο πήρε CD με τα τραγούδια (άριες) της παράστασης.
Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από το έργο όχι μόνο επειδή είναι η πρώτη φορά που παρακολούθησαν όπερα, αλλά και γιατί τα κουστούμια και τα σκηνικά ήταν πολύ όμορφα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: