Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

ΤHE BUTTON BOX – Μιούζικαλ από τους μαθητές της ΣΤ τάξης στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας






Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολύ όμορφη παράσταση είχαν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, και όλοι όσοι βρεθήκαν στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στις 7 το απόγευμα το Σάββατο 7 Ιουνίου 2008. Σε μια κατάμεστη αίθουσα οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Στ΄ τάξης παρουσίασαν το μιούζικαλ «ΤΗΕ ΒUΤΤΟΝ ΒΟΧ – ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ» του John Gleadall.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από τους διαλόγους, οι οποίοι πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν στην αγγλική γλώσσα, και το χορό μετέφεραν τους θεατές σε κόσμους μακρινούς. Τα κουμπιά ξετύλιξαν τις όμορφες ιστορίες τους που μιλούσαν για Χαβανέζες, φοινικόδεντρα, ναύτες, κοράκια και χορευτές του Μιούζικ Χωλ.
Στο τέλος της παράστασης οι μαθητές χειροκροτήθηκαν από το ενθουσιώδες κοινό και απέσπασαν τα συγχαρητήρια από όλους.
Ψυχή της μουσικής παράστασης ήταν η δασκάλα των Αγγλικών του σχολείου κ. Μάρη Βρεττοπούλου η οποία είχε και την ευθύνη της παράστασης.
Την παράσταση προλόγισαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Κοσμάνος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν και δούλεψαν για την παράσταση, ο υπεύθυνος Πολιτιστικών νομού Λάρισας κ. Νίκος Γκουτσίδης, ο οποίος επισήμανε την αξία τέτοιων προσπαθειών, η οποία συμβάλλει τα μέγιστα τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο και η κ. Μάρη Βρεττοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στο έργο και στη δουλειά που έγινε από τον Οκτώβριο και μετά, όταν ξεκίνησε η προετοιμασία.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Βησσαρίων Ζαχόπουλος έδωσε ανθοδέσμες στου συντελεστές της παράστασης μετά το τέλος της εκδήλωσης.
Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής α/ βάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας, οι διευθυντές γραφείων α/ βάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας, διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολείων της πόλης.
Η μουσική παράσταση ήταν ενταγμένη στην Εβδομάδα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων α/ βάθμιας εκπαίδευσης.
Τους βασικούς ρόλους ερμήνευσαν οι μαθητές: Θάνος Αρβανίτης (Jack), Χρυσοβαλάντω Παπαστογιαννίδη (Grandmother), Κώστας Στεφανής(Grandfather), Βαρβάρα Χριστάκη (Alice).
Tους κεντρικούς χαρακτήρες πλαισίωσαν με τους χορούς και τα τραγούδια τους οι μαθητές των δύο τμημάτων της Στ΄ τάξης του σχολείου.
Συμμετείχαν
Στ΄ 1: Χρυσοβαλάντω Αραμπατζή, Χρήστος Έξαρχος, Αντιγόνη Κοτσίρα, Αναστασία Κυρίτση, Άννα Μαγιάκου, Ελίνα Μητοΰλα, Μαρία Μπέλλου, Στεφανία Μιχαηλίδου, Θάλεια Μπομπότη, Αντώνης Πολυκλείτου, Δέσποινα Τσιβοποΰλου, Φωτεινή Τσικριτσή, Δημήτρης Ψωμάς
Στ' 2: Απόστολος Ζαχόπουλος, Αλεξάνδρα Θωμά, Ηλίας Κόκκας, Αθανασία Κύπα, Χρήστος Λιάγκας, Μαρία Μαϊμάρη, Ελευθερία Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνος Μπίλλης, Έντι Μποΰικα, Ευαγγελία Παπουλιά, Θανάσης Παππάς, Ελένη Σαμαρά, Εύα Τζιαστούδη, Σταμάτης Τράντας, Χαρά Χαλιαμπάλια
Συντελεστές της παράστασης
Μάρη Βρεττοπούλου: σκηνοθεσία - γενική επιμέλεια.
Ρίτσα Ζαχαρία: Χορογραφία
Σοφία Λιαράτσικα: κατασκευές – Επιμέλεια κοστουμιών
Περικλής Γερόπουλος: Σκηνικά
Γιώργος Αρβανίτης: μουσική επιμέλεια- φωτισμός
Χορηγοί
Γραφικές Τέχνες Θωμάς Ρεβήσιος
Έπιπλα SENSO
Βιβλιοχαρτοπωλείο ΚΥΒΟΣ
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και τους τεχνικούς για την πολύτιμη βοήθεια τους. Χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και οικονομική υποστήριξη του Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Ν. Κοσμάνου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αυτή η παράσταση. Ιδιαίτερα, επίσης, ευχαριστούμε το Θεσσαλικό Θέατρο για την παραχώρηση των κοστουμιών του Παππού και της Γιαγιάς.

1 σχόλιο:

bill είπε...

συχαρητηρια για την καλη δουλεια των μαθητων αλλα καιτης κυριας Mαρη Βρετοπουλου BASILIS AKRIVOYLIS