Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Περπατώντας στην "ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ"

Στις 23 Μαΐου 2024 η μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση «Περπατώντας στην Οδό Ονείρων» δόθηκε, με τεράστια επιτυχία, στην γειτονική Λάρισα. Στις 28 Μαίου 2024 το πρωί (11:00, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων) ήταν η σειρά του Τρικαλινού κοινού να την απολαύσει…

Τέσσερα (4) δημοτικά σχολεία δύο (2) πόλεων (23ο και 26ο Λάρισας, 13ο και 25ο Τρικάλων) και (επί σκηνής) 200 μαθητές/-τριες (που συμμετείχαν με φωνή, όργανα και θεατρική πράξη) ένωσαν -επί δίωρον- τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις (και ήταν, όπως αποδείχθηκε, εξαιρετικές), με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζηδάκι.

Στην διάρκεια της εντυπωσιακής, από κάθε άποψη και απολύτως επιτυχημένης, εκδήλωσης ξεδιπλώθηκε το εύρος και το μεγαλείο του κορυφαίου μουσουργού, με μελωδίες, ήχους και ηχοχρώματα που κυριάρχησαν στις συνθέσεις και που μας μαγεύουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Η πρωτότυπη σύμπραξη των σχολείων έλαβε «σάρκα και οστά» με βάση την έμπνευση και την συνεργασία των εκπαιδευτικών: της Μουσικής Κωνσταντίνας Κουκολίτσου (23ο Δ.Σχ. Λάρισας) Βασιλικής Ψωφάκα και της Θεατρολόγου Θεοδώρας Παπαδούλη (26ο Δ.Σχ. Λάρισας), και της Κωνσταντίας Λάσκου (13ο & 25ο Δ.Σχ. Τρικάλων).

Για να δείτε το βίντεο της παράστασης πατήστε εδώ.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: