Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Οδηγίες επαναλειτουργίας 23ου Δημ. Σχολείου Λάρισας


Οδηγίες για την επαναλειτουργία
του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας
Αγαπητοί γονείς,
 σας ενημερώνουμε ότι το 23ο Δημ. Σχολείο Λάρισας,  όπως και όλα τα δημοτικά σχολεία, θα επαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020. Η επανέναρξη της λειτουργίας πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μέτρα του ΕΟΔΥ. Το κάθε τμήμα έχει χωριστεί σε δύο υποτμήματα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.
  Η παρουσία των μαθητών κάθε υποτμήματος στο σχολείο από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 θα είναι τρεις ημέρες για το 1ο υποτμήμα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) και δύο ημέρες για το 2ο υποτμήμα (Τρίτη, Πέμπτη). Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει το αντίστροφο, δηλαδή το  2ο υποτμήμα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) και το  1ο υποτμήμα (Τρίτη, Πέμπτη). Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχιστεί η εκ περιτροπής παρουσία των μαθητών στο σχολείο και για τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Το τμήμα της πρωινής υποδοχής και τα τμήματα του ολοήμερου προγράμματος δε θα λειτουργήσουν. Τα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών από την περιοχή της Τούμπας θα γίνουν κανονικά. Επίσης, κανονικά θα διανεμηθούν τα γεύματα στους μαθητές κατά την ώρα αποχώρησης από το σχολείο. Το κυλικείο του σχολείου θα παραμείνει κλειστό.
   Η προσέλευση των μαθητών θα αρχίζει στις 08:00 (όπου και θα ανοίγουν οι πόρτες του σχολείου).  Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης θα εισέρχονται από την κεντρική είσοδο, οι μαθητές της Γ΄ και  Δ΄ τάξης από την είσοδο που είναι δίπλα στο κιόσκι (από την οδό Σμόλικα) και οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης από την είσοδο που είναι δίπλα στο γήπεδο του βόλεϊ (από την οδό Γ. Ιωάννου). Κατά την προσέλευση επιτρέπεται  η είσοδος μόνο στους  μαθητές του σχολείου .
  Οι γονείς παραμένουν έξω από την αυλή του σχολείου τόσο κατά την προσέλευση των μαθητών όσο και κατά την αποχώρησή τους. Για την ολοκλήρωση κάποιων υποχρεώσεων με το σχολείο οι γονείς μπορούν να  εισέρχονται μετά την έναρξη του μαθήματος της 1ης ώρας (08:20) ή  με τη λήξη των μαθημάτων και την αποχώρηση των μαθητών  (13:15). Σε κάθε περίπτωση η είσοδος των γονέων στο σχολείο θα είναι προγραμματισμένη και θα γίνεται μετά από συγκεκριμένο ραντεβού που θα κλείνεται  τηλεφωνικά.
  Θα θέλαμε και εσείς από την πλευρά σας  με τις  συμβουλές και τη στάση σας να αποφύγετε τη συνάθροιση στις εισόδους του σχολείου και να περιορίσετε την αλληλεπίδραση και την επαφή μεταξύ των μαθητών, ώστε να περιοριστεί η  διασπορά τυχών κρούσματος κορωνοϊού που ευχόμαστε όλοι μας να μην υπάρξει.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: