Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Οδηγίες για την εξάπλωση του ιού COVID-19


Οδηγίες για την εξάπλωση του ιού COVID-19

Η κρισιμότητα της εξάπλωσης του ιού COVID-19 απαιτεί απόλυτη εφαρμογή των οδηγιών που δίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Δ.Υ. (https://eody.gov.gr ) μπορείτε να διαβάσετε τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που δίνει ο Οργανισμός. Ενημερώνουμε σχετικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας αυτής ώστε καθεμιά/καθένας Εκπαιδευτικός και γονέας  να λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές. Η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας ξεκινά από την εφαρμογή των οδηγιών που προτείνονται από κάθε πολίτη. 



Προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στις Εκπαιδευτικές Μονάδες

Οδηγίες ατομικής υγιεινής:

·         Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.
·         Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
·         Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση τόσο από τα παιδιά όσο και από το προσωπικό μέσα στουκάδους απορριμμάτων.
·         Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
·         Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων.

·         Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στην εκπαιδευτική μονάδα μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα (περιεκτικότητας 70% σε αλκοόλη) ή5 χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Συνιστάται καλό τρίψιμο των χεριών μέχρι το αντισηπτικό να στεγνώσει. Το μπουκάλι με το αλκοολούχο διάλυμα (με αντλία έγχυσης και βάση) πρέπει να βρίσκεται σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας, κοντά στην έξοδο και να χρησιμοποιείται υπό την εποπτεία του εκπαιδευτικού της τάξης.
·         Τα χέρια πρέπει να πλένονται καλά οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: