Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Η αξία της υγιεινής διατροφής


Η αξία της υγιεινής διατροφής

     Μια μέρα διάβασα στην εφημερίδα για τη μεσογειακή διατροφή και μέσα από αυτό το γραπτό θα πω τη γνώμη μου.
    Εγώ πιστεύω πως πρέπει να τρώμε με μέτρο, ποικιλία και ισορροπία και να  αλλά και να τρώμε συχνά με τους γονείς μας για να συζητάμε. Το όφελός  μας από αυτή τη διαδικασία είναι πως προστατευόμαστε από το στρες, το κάπνισμα και την εμμονή με το αδυνάτισμα. Επίσης έχουμε καλή υγεία και σωστό σωματικό βάρος.
    Ο μεγάλος γιατρός Ιπποκράτης πίστευε πως πρέπει να τρώμε ανάλογα με το κλίμα του τόπου που ζούμε. Θεωρούσε πως αν οι άνθρωποι ζούσαν σωστά δε θα υπήρχε ιατρική γιατί δε θα υπήρχαν αρρώστιες. Μην ξεχνάμε πως έλεγε « η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου». Βέβαια υποστήριζε τον κανόνα πως τα προβλήματα στην υγεία δημιουργούνται τόσο επειδή τρώμε λάθος τροφές όσο και επειδή δεν τρώμε τις σωστές.
    Πλήθος ανθρώπων υποστηρίζει το αντίθετο. Πολλοί λένε πως το έτοιμο φαγητό είναι καλύτερο από το σπιτικό. Επίσης υποστηρίζουν πως το να τρώει κανείς μπροστά στην τηλεόραση δεν είναι κακό γιατί περνάν την ώρα τους. Ένας φίλος μου μού είπε γιατί τρώω σπιτικό φαγητό στο διάλειμμα και εγώ του απάντησα πως είναι πιο υγιεινό από το κρουασάν και τα γαριδάκια από το σούπερ μάρκετ.
   Θα ήθελα όλοι οι άνθρωποι να ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή για να κάνουν καλό στην υγεία τους.
Βασίλης Ναβροζίδης
ΣΤ΄ τάξη




Δεν υπάρχουν σχόλια: