Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Την Τετάρτη 7 Μαΐου οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, με τις δασκάλες τους κ. Φιλιώ Τσιλιάκου και Ελένη Κύρου, επισκέφτηκαν τους νεολιθικούς οικισμούς του Σέσκλου και του Διμηνίου και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου.
Φτάνοντας στο Σέσκλο οι μαθητές χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και ξεκίνησαν το ταξίδι τους στον χρόνο. Ενώ η μία ομάδα παρακολουθούσε ένα βίντεο σχετικό με την εποχή κατά την οποία δημιουργήθηκε ο οικισμός, η άλλη έβλεπε από κοντά, με την βοήθεια μιας αρχαιολόγου, τον οικισμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.


Επόμενος σταθμός το Διμήνι. Εκεί, και πάλι με την καθοδήγηση αρχαιολόγου, τα παιδιά παρατήρησαν τον οικισμό, τις κατοικίες, τους περίβολους, τα στενά δρομάκια,  τις εστίες και τους φούρνους. Τέλος, μπήκαν μέσα στον θολωτό τάφο που σώζεται στον οικισμό και θαύμασαν την ιδιαίτερη τεχνική στήριξης των λίθων του.
Τελευταίος σταθμός το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου. Τα παιδιά είδαν από κοντά όλα τα ευρήματα των ανασκαφών των δύο οικισμών που επισκέφτηκαν. Εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα, γιατί ό,τι έμαθαν στα σχετικά μαθήματα της Ιστορίας για την εποχή του Λίθου και ό,τι άκουσαν από τις αρχαιολόγους ότι βρέθηκε στις ανασκαφές παρουσιαζόταν τώρα μπροστά τους με μοναδικό τρόπο.