Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Ενημέρωση μαθητών από κλιμάκιο της Δ. Ε. Υ. Α. Λάρισας



Στις 19 Νοεμβρίου 2008, ημέρα Τετάρτη, κλιμάκιο της Δ. Ε. Υ. Α. Λάρισας με επικεφαλής το διευθυντή της κ. Μπαλογιάννη επισκέφτηκε το σχολείο μας. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου ενημερωθήκαν για τη σημασία του νερού στη ζωή των ανθρώπων.
Ο κ. Μπαλογιάννης αναφέρθηκε στον τρόπο ύδρευσης της πόλης της Λάρισας από την απελευθέρωσή της, όταν η Λάρισα δεν είχε δίκτυο ύδρευσης και η μεταφορά του νερού γινόταν από τον Πηνειό με κάποιο ζώο (γαϊδούρι ή μουλάρι) το οποίο φορτωνόταν σε μεγάλα ξύλινα βαρέλια και το πουλούσαν οι νερουλάδες στα σπίτια, έως σήμερα που οι 17 γεωτρήσεις τροφοδοτούν την πόλη μέσα από ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης.
Τα προβλήματα υγείας των πολιτών καθώς και η αύξηση του πληθυσμού οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας δικτύου ύδρευσης (1930).
Στο τέλος της δεκαετίας του 1980 η πόλη έπαψε να παίρνει νερό από τον Πηνειό και τώρα παίρνει από γεωτρήσεις.
Ο κ. Μπαλογιάννης αναφέρθηκε τόσο στην ποιότητα του νερού που είναι σημαντική παράμετρος για τη Δ. Ε. Υ. Α . Λ, όσο και για τη σπατάλη του και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε οικονομία.
Στο τέλος αναφέρθηκε στο έργο της Δ. Ε. Υ. Α. Λ. καθώς και στα σχέδιά της για να καλύψεις τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της πόλης για τα επόμενα 30 χρόνια.
Η παρουσίαση περιλάμβανε και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: