Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο












Την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το σύμβολο της πάλης για την ελευθερία και τη δημοκρατία και τους αγωνιστές που πάλεψαν ενάντια στη χούντα, τίμησαν οι μαθητές οι γονείς και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου, τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008, στο χώρο του σχολείου.
Την εκδήλωση πραγματοποίησαν οι μαθητές των τμημάτων των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου με τη βοήθεια των δασκάλων τους.
Οι μαθητές και οι γονείς που παρακολούθησαν τη γιορτή είδαν να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια τους τα γεγονότα που έμελλε να προκαλέσουν το πρώτο και καθοριστικό χτύπημα στη δικτατορία.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε οπτικοποιημένο υλικό ( ηχητικά ντοκουμέντα, φωτογραφίες) που συγκλόνισε, συγκίνησε και ξύπνησε στους μεγαλύτερους αναμνήσεις από τα γεγονότα εκείνης της εποχής.
Ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένα στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και τους αγωνιστές της ελευθερίας και της δημοκρατίας απήγγειλαν οι μαθητές των Ε΄και Στ΄τάξεων συνοδευόμενοι από το αρμόνιο που έπαιξε η μαθήτρια της Στ΄2 τάξης, Ζήνα Στεφανή.
Με το τέλος της εκδήλωσης ο διευθυντής του σχολείου ευχαρίστησε τους συντελεστές της γιορτής, τους γονείς και τους φίλους του σχολείου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Την επιμέλεια της μουσικής και τη διεύθυνση της χορωδίας είχε η δασκάλα μουσικής κ. Αμαλία Σδρόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: