Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Ανακύκλωση τώρα





Την Τετάρτη 14 Μαΐου, επισκέφθηκε το σχολείο η υπεύθυνη του Δήμου Λαρισαίων,(Τμήμα Καθαριότητας – Ανακύκλωσης) κ. Σατίδου Μαγδαληνή – Υγειονολόγος Τ.Ε, για να ενημερώσει τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων για την ανακύκλωση των σκουπιδιών.
Η παρουσίαση περιλάμβανε και σλάιντς που σαν σκοπό είχαν να μάθουν οι μαθητές ότι τα απορρίμματα μπορούν και πάλι να γίνουν χρήσιμα αν τα ανακυκλώσουμε. Τέτοια απορρίμματα είναι: το γυαλί, το χαρτί, το αλουμίνιο.
Η υπεύθυνη του Δήμου, επισήμανε πως ανακυκλώνοντας τα σκουπίδια έχουμε πολλά οφέλη όπως:


Μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Εξοικονόμηση χρημάτων.
Εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας.
Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ανακοίνωσε στους μαθητές ότι ο Δήμος είναι σε θέση να συλλέγει προς ανακύκλωση ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.
Οι μαθητές και οι δασκάλες των τάξεων ευχαρίστησαν την κ. Σατίδου για την πολύ περιεκτική ενημέρωση που έκανε και για τις πολύτιμες συμβουλές που έδωσε για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.
Τέλος η κ. Σατίδου μοίρασε στα παιδία έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με την ανακύκλωση.

Δ/ νση Καθαριότητας Περιβάλλοντος Δήμου Λαρισαίων
Τηλ: 2410 680200






1 σχόλιο:

schoolmania είπε...

μπραβο ειναι πολυ καλο να προσπαθουμε να βοηθαμε τον τοπο στον οποιο ζουμε ανακυκλώνοντας οσο ποιο πολα πραγματα μπορουμε. εγω παω στο 8ο δημοτηκο του πειραια
στην παλια κοκκινια και παρολεσ τισ προσπαθειες μας δεν εχουμε ακομα καδους ανακυκλωσης.επισης τα προβληματα ειναι αρκετα π.χ.4 χρονια περιμενουμε να μασ φερουν μπασκετεσ και του χρονου που που θα παω γυμνασιο θα φερουν αφου εκανα παραπονα στον Φασουλα.